Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anglia admite că raidurile aeriene contra STATULUI ISLAMIC sunt insuficiente,dar nu va trimite trupe

Monday, 13 October 2014, 22:39 Sursă: Mediafax

"Raidurile aeriene au reuşit să îngreuneze avansarea combatanţilor grupului Stat Islamic, dar sunt necesare eforturi imense pe teren, care trebuie făcute de Guvernul irakian şi de comunităţile sunnite ocupate de organizaţia teroristă", a spus Phillip Hammond, aflat în vizită la Bagdad, relatează Daily Mail.

Marea Britanie participă la campania internaţională de raiduri aeriene în Irak.

Combatanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic au avansat în ultimele ore, ajungând la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad, afirmă surse citate de CNN, iar, în Siria, organizaţia teroristă aproape a ocupat oraşul Kobane, la frontiera cu Turcia.

Potrivit corespondenţilor CNN, organizaţia teroristă este la doar câţiva kilometri de Bagdad, deşi duminică era la 20 de kilometri de capitala Irakului.

Generalul Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA, a declarat zilele trecute că a fost necesară trimiterea unor elicoptere americane de tip Apache pentru respingerea unui atac asupra forţelor irakiene, la aproximativ 20 de kilometri de aeroportul din Bagdad.

Pe frontul din Siria, gruparea teroristă a avansat mult în ultimele săptămâni, în pofida raidurilor aeriene americane, fiind pe punctul de a ocupa oraşul Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN