Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Angela Merkel folosea schiuri "made in RDG", care nu se mai fabrică din 1995

Wednesday, 08 January 2014, 14:08 Sursă: REALITATEA.NET

Un detaliu care a suscitat glume privind austeritatea pe care și-o impune Merkel, speculații ale presei tabloide germane privind posibilitatea ca accidentul să fie legat de vechimea acestor schiuri sau declarații de patriotism.

'La 23 decembrie, Angela Merkel a fost văzută practicând schi fond la Saint Moritz. Suntem mândri că folosește modelul Germina. Deși modelul nu este dintre cele mai moderne, sunt schiuri germane', se arată într-un text publicat pe site-ul fabricantului, potrivit unei știri difuzate de Deutsche Welle.

Dincolo de anecdota privind schiurile, adevărul este că Angela Merkel este o persoană cu obiceiuri modeste în privința vacanțelor: vara, cancelarul preferă drumețiile în Tirolul de Sud, iar iarna practică schi fond în mica localitate Engadin din Alpii elvețieni, foarte aproape de Saint Moritz, localitate care atrage multe celebrități europene sau din din alte părți ale lumii. În orice caz, Merkel preferă să se odihnească la munte, deși a făcut primii pași ai carierei politice în cadrul partidului său, CDU, într-o regiune de coastă precum Mecklemburg, în nord-estul Germaniei.

Mass-media germane, care obișnuiesc să informeze despre viața privată a lui Merkel (mai ales tabloidele), descriu vacanțele cancelarului ca fiind obișnuite, deloc spectaculoase și chiar ieftine. Din fotografiile în care este văzut cancelarul petrecându-și concediile rezultă că ea nu preferă locuri costisitoare în străinătate.

Mai puțin cunoscută este preferința Angelei Merkel pentru mare, despre care informa în octombrie anul trecut tabloidul german Bild Zeitung. Celei mai puternice femei din lume îi place să stea câteva zile pe insula italiană Isquia, un loc în care merge de 20 de ani. Principalele sale 'distracții' pe insulă sunt plimbările, mesele tradiționale italiene (paste, pizza, pește), degustarea vinurile din regiuni, puțin pretențioase, și discuțiile cu pescarii locali cu care își exersează cunoștințele rudimentare de italiană.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN