Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasadorul Siriei la Moscova, acuzații grave la adresa SUA

Tuesday, 16 February 2016, 08:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Aviaţa americană l-a distrus. Aviaţia rusă nu are nicio legătură, informaţiile culese arată clar acest lucru", a dat asigurări Riad Haddad într-un interviu acordat televiziunii publice Rossiya 24, difuzat luni seara, potrivit Mediafax.

Potrivit diplomatului sirian, acuzaţiile americane sunt "o manifestare a războiului informatic care a început încă din primele zile ale conflictului din Siria".

ONU a afirmat luni că tiruri de rachete au "ucis aproape 50 de civili, inclusiv copii, şi au rănit numeroase persoane" în "cel puţin" cinci unităţi medicale şi două şcoli, la Alep şi Idleb, în nordul Siriei.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon, care a denunţat "încălcări flagrante ale dreptului internaţional", nu a atribuit responsabilitatea tirurilor de rachete, însă o organizaţie nonguvernamentală (ONG) siriană a apreciat anterior că acestea "probil (sunt) ruse".

Statele Unite au denunţat aceste bombardamente, Departamentul de Stat condamnând, într-un comunicat virulent, "brutalitatea regimului al-Assad" şi punând "la îndoială voinţa şi/sau capacitatea Rusiei de a ajuta la oprirea acestuia".

MSF a anunţat că cel puţin şapte persoane au fost ucise şi că alte opt au fost date dispărute în urma tirului asupra spitalului sirian pe care-l susţine în regiunea Maaret al-Noomane, la aproximativ 280 de kilometri nord de Damasc.

Organizaţia susţine în total 153 de spitale în Siria, dintre care cinci au fost atinse în atacuri aeriene de la începutul acestui an. Alte bombardamente, se pare tot ruse, s-au soldat cu zece morţi, inclusiv trei copii, la Azaz, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN