Alertă! Temperturi record: 50 de grade la umbră!

Wednesday, 16 January 2019, 12:09, Sursă: REALITATEA.NET

Temperaturi de aproape 50 de grade Celsius s-au înregistrat, miercuri, în anumite regiuni ale Australiei, ceea ce reprezintă un nou record. Vânturile fierbinţi şi uscate care se deplasează din centrul deşertic al continentului au dus la creşterea mercurului în termometre în mai multe zone, informează DPA.

Adaugă părerea ta

La Port Augusta mercurul din termometre a indicat 48,9 grade, cu 0,7 grade mai mult decât temperatura cea mai ridicată înregistrată vreodată. Temperaturile medii din vestul statului New South Wales au depăşit 42 de grade. La Adelaide, temperaturile au depăşit 40 de grade câteva zile la rând, determinând autorităţile să emită un „cod roşu” de caniculă, iar pe cele din domeniul medial să se ocupe de persoanele fără adăpost şi să monitorizeze mai atent persoanele vârstnice. Miercuri, în capitala Canberra temperaturile au ajuns la 41 de grade Celsius, cu 13 grade peste normalul acestei perioade.

„Ultimul eveniment despre care putem spune că a fost comparabil în intensitate - ca temperaturi şi lungime a perioadei de arşiţă - a fost în 1939″, a declarat Jane Golding, de la Biroul de Meteorologie, pentru televiziunea publică ABC.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Australia a fost de 50,7 grade Celsius în 1960, la Oodnadatta, o localitate situată la marginea deşertului Simpson, la 873 de kilometri nord de Adelaide.

Alte articole din: Ultimele Stiri