Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alerta pentru părinţi! Momo Challenge, jocul care-i împinge spre moarte pe copii

Saturday, 20 October 2018, 20:29 Sursă: REALITATEA.NET

Trupul adolescentului francez, în vârstă de 15 ani, a fost găsit în casa familiei sale, spânzurat cu un cordon de kimono. La interogatoriu, părinţii au fost cei care şi-au exprimat îndoiala că ar fi vorba de o sinucidere şi tot ei au sugerat că ar putea fi o legătura cu una dintre sarcinile extreme primite de la Momo Challenge.

Ipoteza a fost întărită şi de declaraţiile altor apropiaţi ai tânărului, care au afirmat că acesta avea pe corp zgârâieturi şi vânătăi, în urma altor "misiuni" primite de la partenerul online Momo. 

Un secretar pentru educație, care a stat de vorbă cu ministrul francez de interne, despre riscurile pe care le presupune acest joc, a relatat că „tineri sunt supuşi unei presiuni psihologice, fiind obligaţi să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase. În cazul nerealizării acestor misiuni,  victimele sunt ameninţate că datele lor personale şi fotografii private vor deveni publice, sau sunt chiar ameninţate cu moartea”, a spus Attal.

În India, situaţia este şi mai gravă. Guvernatorul statului Delhi a trimis o circulară către directorii tuturor şcolilor, prin care le cerea să-i avertizeze pe elevi şi pe părinţi asupra pericolului pe care-l reprezintă jocul online ‘Momo Challenge’. Potrivit oficiallului indian, câţiva adolescenţi şi-au pierdut deja viaţa în urma sarcinilor extreme pe care le-au primit. Şi în alte state au fost emise avertismente asemănătoare.  


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN