Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă în Belgia: Doi suspecţi de terorism, arestaţi! Unul dintre ei a fost inculpat

Saturday, 30 July 2016, 12:06 Sursă: AGERPRES

UPDATE: Justiția belgiană a inculpat sâmbătă un bărbat pentru tentativă de asasinat terorist în cadrul unui dosar privind un posibil atentat în Belgia, după ce el și fratele lui au fost reținuți vineri seară, a anunțat parchetul belgian, relatează AFP.

Nourredine H., în vârstă de 33 de ani, este acuzat de "tentativă de a comite o omucidere voluntară într-un context terorist și participare la activitățile unui grup terorist", conform comunicatului parchetului.

Fratele lui, Hamza H., a fost eliberat sâmbătă fără a fi inculpat.

Poliția belgiană a arestat doi bărbați suspectați de plănuirea unui atac pe teritoriul țării după percheziții efectuate vineri seara, au anunțat sâmbătă procurori federali, relatează Reuters.

Cei doi suspecți, Nourredine H. și fratele acestuia Hamza H., vor compărea sâmbătă în fața unui judecător pentru a se decide dacă vor rămâne în custodia poliției.

Potrivit unei declarații a biroului procuraturii federale, poliția belgiană a efectuat percheziții în șapte locuințe din regiunea Mons și o altă percheziție într-o casă din Liege. Nu au fost descoperite arme sau explozibili.

Nivelul de alertă de teroristă în Belgia este la trei dintr-un maximum de patru, ceea ce înseamnă un nivel "grav," o ameninţare fiind "posibilă şi probabilă".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN