Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. ALERTĂ: Posibile provocări după scrutinul parlamentar

Monday, 24 November 2014, 13:48 Sursă: REALITATEA.NET

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit la convocarea preşedintelui Nicolae Timofti luni, cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile parlamentare, după ce Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a anunţat activarea "unor forţe în direcţia subminării cadrului naţional de securitate".

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, Vlad Țurcanu, instituțiile statului întreprind măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de scenarii.

„Sunt partide și persoane publice care nu acționează în interesele R. Moldova încercând să destabilizeze situația din R. Moldova în această perioadă importantă pentru noi. Nu există motive de panică. Este o reacție normală ca Consiliul Suprem de Securitate să se întrunească în ședință și să efectueze toate măsurile pentru a asigura ordinea publică în ziua alegerii în așa fel încât cetățenii să-și exercite dreptul de vot”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui în cadrul unei intervenții la Publika TV.

Țurcanu a menționat că toate instituţiile statului ce vizează domeniul securităţii au primit recomandări, astfel încât să acţioneze, fără ca cetăţenii să fie îngrijoraţi.

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a anunţat vineri că este vorba despre forţe atât "pe palier intern, cât şi de sorginte externă", fără să ofere vreun exemplu în acest sens.

Serviciul a îndemnat populaţia la vigilenţă şi le-a recomandat candidaţilor să evite sau să renunţe la "declaraţii şi activităţi care ar putea genera insecuritate".

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN