Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Agenda Ungariei după victoria zdrobitoare a lui Viktor Orban: Urmează "lupte grele" la Bruxelles

Tuesday, 10 April 2018, 13:25 Sursă: REALITATEA.NET

”Ungaria va avea de dus lupte grele în lunile următoare, iar una dintre ele este cea privind dezbaterea de la Bruxelles legată de cotele obligatorii de relocare a imigranţilor. Victoria din alegeri oferă o împuternicire masivă guvernului pentru a proteja securitatea ungurilor”, a declarat Peter Szijjarto.

De altfel, în privinţa politicii externe, Szijjarto a precizat că imigraţia va continua să fie prioritatea nouluiu guvern, mai ales în condiţiile în care subiectul a fost unul dintre punctele forte ale campaniei lui Orban şi a Fidesuz

Ministrul de Externe al Ungariei a criticat poziţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a criticat procesul electoral de duminica trecută, afirmând că resursele excesive ale partidelor de guvernământ au sufocat practic opoziţia şi au anulat şansele unei competiţii echitabile.

”Ceea ce este cel mai important este că decizia a fost luată de cetăţenii Ungariei, nu de OSCE sau de ONU, iar ei au dat Guvernului un mandat clar”, a afirmat Szijjarto.

Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament, potrivit datelor Biroului Electoral Naţional.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN