Actorul favorit la președinția Ucrainei, vizat de o anchetă cu câteva zile înaintea alegerilor

Thursday, 18 April 2019, 09:10 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vladimir Zelenski, sub lupa Serviciului de Securitate al Ucrainei. Insituţia a demarat o anchetă oficială pentru a verifica sursele de finanţare ale candidatului la prezidenţiale şi legăturile acestuia cu serviciile speciale ruseşti, notează Publika.md.

Potrivit portalului "The Insider", centrul Mirotvoreţ a comunicat că în luna februarie agentul FSB, Andrei Panciuk, i-a dat indicaţii proprietarului bursei de criptomonede WEX, separatistului Dmitri Havcenko, să transfere sume de bani pentru finanțarea campaniei electorale a candidatului la preşedenţia Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Havcenko, cel care este şeful Uniunii Voluntarilor din Crimeea, a confirmat pe mail-ul personal faptul că va efectua prima tranzacţie în decurs de o săptămână.

La scurt timp, tot el a trimis reprezentanţilor echipei lui Zelenski un mail în care s-ar spune că banii vor fi viraţi în patru tranşe a câte 200 de mii, fără a fi precizată valuta. Portalul "The Insider" a confirmat veridicitatea adresei de email a lui Andrei Panciuk.

În acelaşi timp, i-a contactat pe toţi cei menţionaţi în articol pentru a le cere o reacţie. Separatistul Dmitrii Havcenko a spus că se abţine de la comentarii.

Reprezentanţii lui Vladimir Zelenski au declarat că totul este un fals, iar ofiţerul FSB, Andrei Panciuk, nu a fost de găsit.

În 21 aprilie, Vladimir Zelenski se va duela cu Petro Poroşenko pentru fotoliul de preşedinte al Ucrainei.Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA