Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aceasta este noua metodă de combatere a fumatului! Ideea inedită, implementată în Suedia

Thursday, 19 January 2017, 13:36 Sursă: REALITATEA.NET

Un lanţ farmaceutic suedez a plătit o campanie publicitară, cu scopul de a încuraja fumătorii să se lase de acest obicei nociv, scrie Rador.

La prima vedere, panourile publicitare speciale, amplasate mai ales în faţa staţiilor de metrou, prezintă fotografia unui model cunoscut. În momentul în care un fumător stă în apropiere sau se plimbă prin faţa panoului cu ţigara aprinsă, modelul se mişcă brusc şi începe să tuşească, în mod evident deranjat de fumul de ţigară.

După câteva reprize de tuse, imaginea de pe panou se schimbă din nou, oferind publicului o gamă variată de produse farmaceutice Apotek Hjartat destinate celor care vor să se lase de fumat.

Akestam Holst, agenţia publicitară care a realizat campania antifumat, a reuşit crearea acestui extraordinar efect prin instalarea în panoul publicitar a mai multor detectoare de fum.

Primul loc ales pentru amplasarea acestor panouri a fost Piaţa Odenplan din Stockholm, un loc binecunoscut pentru numărul mare de fumători.

Agenţia a filmat reacţiile fumătorilor – unii au fost extrem de surprinşi, alţii au izbucnit pur şi simplu în râs -, iar rezultatul a fost postat online şi a fost diseminat la scară largă.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 20% dintre suedezii cu vârste peste 15 ani fumează. De asemenea, tutunul de mestecat este extrem de popular în Suedia. 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN