Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Caz halucinant! A dat foc spitalului după ce a fumat cu masca de OXIGEN pe față

Tuesday, 17 November 2020, 10:05 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Lee Williams a fost internat la Spitalul Universitar din Cardiff în mai 2019 și a avut nevoie de oxigen în timpul tratamentului primit la clinică. Galezul a fost internat timp de două săptămâni, iar asistentele medicale l-au surprins în mod repetat în timp ce fuma. Reacția lui Williams ar fi fost aceea că nu îi pasă de consecințele acțiunilor sale, iar pe 8 mai personalul a fost alertat de un incendiu provenit din rezerva pacientului. Când medicii și asistentele au ajuns la locul incendiului, nu au putut să nu observe flăcările crescânde pe patul pacientului.

În urma incidentului, pacientul galez a suferit leziuni în zona gurii și a nasului, având nevoie de un tratament de urgență, dar și de defribilator. Curtea de judecată a constatat o pagubă materială de aproape 63.000 de dolari. De asemenea, judecătorii au notat și faptul că personalul medical a avut nevoie de îngrijiri din cauza fumului inhalat, dar și de consiliere pentru șocul suferit. 38 de pacienți au fost mutați la alte clinici, iar spitalul și-a închis porțile pentru refacere timp de două săptămâni.

Williams, care are 25 de condamnări anterioare pentru 68 de fapte, a recunoscut că a agresat un membru al personalului de la urgențe, incendiul punându-i viața în pericol. Avocatul apărării spune că clientul său își regretă faptele, însă există posibilitatea ca Williams să fi fost într-o stare de confuzie în momentul în care a fumat prin masca de oxigen, din cauza auto-medicației. De asemenea, incendiatorul a consumat alcool și a luat pastile în mod necorespunzător încă din copilărie.

Într-un dialog între judecătorul David Wynn Morgan și Lee Wiliams, pacientul a menționat că nu l-a interest foarte mult pericolul la care i-a supus pe toți cei din Spitalul Universitar din Cardiff, el luând decizia de a fuma o țigară fără a ține cont de consecințe. Procesul s-a încheiat cu o sentință de cinci ani de închisoare pentru galez, care mai primise anterior și alte condamnări, printre care una referitoare la deținerea ilegală a unei arme cu aer comprimat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN