Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost inaugurat primul drum pavat cu panouri solare

Saturday, 24 December 2016, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

Drumul are un 1km, iar jumătate din suprafaţa sa este realizată din panouri solare ce sunt acoperite cu o peliculă din silicon ce le va proteja de greutatea camioanelor.  Se estimează că în jur de 2000 de maşini vor circula zilnic pe acest drum al oraşului cu 3,400 de locuitori, scrie Business Magazin

Iniţiatorul proiectului, candidatul prezindenţial Segolene Royal, alături de compania care a implementat tehnologia, Wattway speră să vadă dacă în următorii doi ani drumul va genera destulă putere pentru a alimenta oraşul. Însă după cum arată The Guardian, zona nu este ştiută ca fiind cea mai însorită din Franţa cu doar 44 de zile de soare pe an, în medie.

În 2014 compania olandeză SolaRoad a inaugurat un drum pentru biciclişti pavat cu celule solare,însă costul implementării drumului s-a dovedit mai mare decât beneficiile.

De fapt, şi proiectul francezilor s-ar putea dovedi ineficient deoarece drumul de 1 km a costat 5 milioane de euro şi este cunoscut faptul că panourile solare sunt mai eficiente când sunt îndreptate la un anumit unghi către soare nu când sunt plasate plat pe pământ. Wattaway speră ca aceste costuri de construcţie să scadă în viitor şi astfel de drumuri să devină fezabile. Şi noi sperăm acelaşi lucru.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN