Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

15 morți, printre care și un copil, în atacurile aeriene ale Rusiei în regiunea Idlib, Siria. Numărul victimelor e posibil să crească

Thursday, 05 March 2020, 13:35 Sursă: Dana Bărăgan

Raidul aerian efectuat după miezul nopții a vizat o zonă în care refgugiații sirieni s-au adunat în afara orașului Maaret Misrin din provincia Idlib.

Un corespondent AFP a văzut cadavrele victimelor înfășurate în pături groase de iarnă, la un spital local. Imaginile descrise sunt mai mult decât terifiante, un salvator fiind văzut cum purta în brațe corpul unei fetițe, care avea în gură resturi de moloz și pijamalele roz pline de praf de cărbune cocsificat. 

La locul unde s-a produs atacul, două clădiri mari cu un etaj se găseau în mare parte în moloz. Exploziile au distrus ferma de păsari din curtea unde locuiau familiile de refugiați, iar salvatorii căutau cu bulzozerele printere dărămături.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) susține că numărul de victime este posibil să crească având în vedere că mulți răniți se afală într-o stare critică.

Forțele regimului susținut de Moscova au purtat, începând din luna decembrie a anului trecut, o luptă mortală împotriva regiunii Idlib, dominată de jihadiști, determinând aproape un milion de oameni - în mare parte femei și copii - să fugă din casele și adăposturile lor.

Chiar înainte de această ofensivă, Idlib a fost casă pentru trei milioane de oameni, aproximativ jumătate dintre ei provenind din alte regiuni ale țării sfâșiate de război. 

Până în prezent, războiul din Siria a ucis mai mult de 380.000 de persoane.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN