Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

100 de zile de mandat. Trump își ignoră eșecurile și își laudă realizările, în vreme ce atacă presa

Sunday, 30 April 2017, 13:18 Sursă: REALITATEA.NET

Cele o sută de zile de mandat au fost sărbătorite printr-un miting în stil electoral. În uralele susţinătorilor săi, Donald Trump şi-a lăudat deciziile şi a insistat că şi-a ţinut promisiunile din campanie. Dar a dat vina pe jurnalişti pentru că realizările sale nu sunt reflectate în presă.

"Primele 100 de zile ale mele au fost foarte palpitante și foarte productive", a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni publice în Pennsylvania, unul din statele care i-au permis victoria la 8 noiembrie 2016, și "vom câștiga fiecare mare, mare bătălie pe viitor", a adăugat el.

"Am fost în acțiune în aceste 100 de zile", a mai spus el, în pofida numeroaselor răsturnări de situație cu care s-a confruntat, dintre care cele mai flagrante rămân eșecul în privința asigurărilor de sănătate și suspendarea de către justiție a decretului său antiimigrație.

În cursul acestui miting din orașul Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, pancarte agitate de spectatori afișau contrariul: "Promisiuni făcute. Promisiuni ținute". Mulțimea a scandat "SUA, SUA" ori l-a aplaudat frenetic pe Trump, regăsind atmosfera campaniei electorale din 2016, notează Agerpres.

Președintele american a profitat de o bună parte a discursului său pentru a critica aspru mass-media, uneori chiar numindu-le: "CNN și MSBNC sunt 'fake news'", potrivit dpa.

El s-a arătat încântat să se afle în această sâmbătă seară în Pennsylvania, "la peste 150 de kilometri de mlaștina de la Washington" unde în același moment se desfășura Balul Asociației corespondenților la Casa Albă.

Donald Trump şi administraţia sa nu au vrut să participe la dineul corespondenţilor de la Casa Albă. Trump este primul preşedinte care face asta, după Ronald Reagan în 1981, care însă era la recuperare după o tentativă de asasinat. 

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN