Tarom, sprijin financiar de la Guvern

Thursday, 16 January 2020, 18:15 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Tarom va beneficia de un ajutor financiar de 195 de milioane de lei, din partea Trezoreriei, a decis Guvernul în şedinţa de joi, conform lui Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Dancă a precizat că în absenţa respectivului ajutor compania aeriană ar fi, practic, începând din luna martie, în imposibilitatea finanţării curente.

„Acesta e primul pas, un ajutor de salvare, care poate se poate transforma într-un ajutor de restructurare, ca urmare a adoptării unui plan de restructurare de către companie, după notificarea Comisiei Europene şi aprobarea ajutorului respectiv de către CE. Prin urmare, după aprobarea ajutorului de salvare, compania trebuie să vină cu un plan de restrucurare”, a precizat Dancă.

 

Tarom estimează pierderi de 171,37 milioane lei pentru 2019, în condiţiile în care veniturile totale ale companiei de stat au fost de 1,51 miliarde lei, potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial. Cheltuielile s-au ridicat la 1,68 miliarde de lei. Pierderile din 2018 s-au ridicat la 182,77 milioane de lei. Compania aeriană naţională nu a mai înregistrat profit din anul 2007.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri