Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ZACUSCĂ DE GHEBE. Cea mai bună reţetă de ZACUSCĂ. Va ieşi delicioasă!

Friday, 02 November 2018, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

ZACUSCĂ DE GHEBE reţetă. Ingrediente:

3 kg de ghebe 
1 kg de ceapă 
3 kg de ardei capia sau gogoşari copţi 
1 litru de suc de roşii sau 400-500g de bulion 
piper boabe 
sare 
foi de dafin 
600-700 ml ulei

ZACUSCĂ DE GHEBE reţetă. Mod de preparare:

REŢETĂ ZACUSCĂ DE GHEBE. Se îndepărtează partea inferioară a cuibului de ghebe. Se spală în foarte multe ape până se îndepărtează nisipul, frunzele şi pământul de pe ghebe. După ce au fost bine alese şi spălate se vor pune ghebele la fiert în apă cu sare. În timpul fierberii se va îndepărta spuma pe care o vor forma. După fierbere, ghebele se spală sub jet de apă într-o sită apoi se lasă la scurs.

Se curată ceapă, se toacă sau se da pe răzătoare şi se pune în uleiul încins pentru o călire uşoară.Când începe să devină sticloasă se adaugă apă fierbinte şi se lasă să fiarbă amestecând din când în când şi având grijă să nu se ardă. După ce ceapă este fiartă bine se adaugă ardeiul copt tăiat fâşii sau dat prin maşină de tocat.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE GHEBE. Se amestecă bine cu ceapa, iar după 1-2 minute se adaugă puţină apă fierbinte şi se lasă la fiert până scade şi începe să iasă uleiul la suprafaţă. Se potriveşte de sare. Între timp ghebele scurse bine se dau prin maşină de tocat. Se adaugă peste ardei şi ceapă, amestecând bine şi aproape continuu. Se adaugă sucul de roşii, piperul şi foile de dafin.

Se continuă fierberea amestecând mereu pentru evitarea prinderii de fundul cratiţei. Zacuscă de ghebe este gata atunci când uleiul iese la suprafaţă. Se pune în borcane cu capac, fierbinte şi se acoperă bine în paturi până se răcesc. Cine doreşte poate să introducă borcanele cu zacuscă la cuptor până îşi formează o crustă deasupra.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL