VIDEO Viral pe Internet. Românii au umor:"Ia un șorici de la noi din China"

Friday, 17 May 2019, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Românii au umor și se pricep de minune la bășcălie, un fel de trăsătură ancestrală. Pe Internet circulă filmulețe în care românii fac glume pe seama produselor "românești", aduse din străinătate. 

Românii au început să facă glume în urma anchetei despre peștii comercializați ilegal. Mai multe filmări au fost publicate pe internet în care se fac glume pe seama produselor „românești” aduse din străinătate.

115 percheziții au fost efectuate în dosarul privind comercializarea ilegală a unor cantități mari de pește, aduse din străinătate. Politistii au pus în aplicare 32 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind audiate la sediul Parchetului Curții de Apel Constanța. De asemenea, au fost confiscate următoarele sume de bani: 295.367 RON, 16.490 EURO, 11.645 USD, 90 GBP. Totodată, politistii au confiscat 5.562 kg peste și produse din peste, improprii consumului uman, care au fost retrase de la comercializare de către reprezentanții DSVSA, întreaga cantitate fiind dirijata spre unități de incinerare.

Reprezentanții DSVSA, care au acordat sprijin echipelor de percheziții au aplicat 5 sancțiuni contravenționale in valoare totala de 73.000 lei, pentru nerespectarea legislație din domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

"Pescuiesc prin metode barbare din fluvii extrem de poluate în zone în care pescuitul este interzis din cauza poluării industriale și este interzisă exploatarea piscicolă din cauza poluanărilor. Fără autorizații de export sau livrări intracomunitare. Braconau cu plasă, cu baterii, vorbim de cantități de peste 500 de tone. Un fluviu din Spania, Ebru, dar și în fluviul Po din Italia. În general cam prin aceste zone se pescuia. Cumpărau 50 de kilograme de la o firmă, luau antetul și îl falsificau. Intrau apoi în România cu dubițe de 3,5 tone, că nu prea le controlează. Nu era transportat cu frigoterme autorizate. Erau simple. Mai dormea șoferul, mai oprea motorul. Ajungeau după patru zile. "Mă, dar cam miroase. Spală-l cu oțet. Sau taie-l rondele și ține-l la marinat ca să nu miroasă". Și îl țineau în soluție salină ori oțet. Peștele era stricat. Inclusiv în Deltă se livra, inclusiv la marii retaileri. De unde se cumpără pește proaspăt, azi distribuiau fie rondelele alea împuțite, fie pește proaspăt, transportat cu trei bucăți de gheață. După patru zile de mers din Spania, ala era peștele proaspăt!! Ce era în interior, Dumnezeu cu mila", a declarat procurorul de caz.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri