Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Președintele Klaus Iohannis spune că nu s-a testat niciodată pentru COVID-19

Wednesday, 30 September 2020, 18:47 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Întrebat de jurnaliști de câte ori s-a testat până acum, președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, că nu s-a testat niciodată pentru COVID-19 pentru că nu a intrat în contact cu nicio persoană bolnavă.

„Nu m-am testat pentru că nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o posibilă contaminare.

Eu port masca la toate întâlnirile și păstrez distanța, și nu numai în cadrul conferințelor de presă, ci și la orice alte întâlniri . Evit participarea la evenimente aglomerate, evit total participarea la evenimentele aglomerate.

Recomand tuturor românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos”, a răspuns președintele după ce a fost întrebat de câte ori s-a testat anti-coronavirus până acum.

Klaus Iohannis a menționat acest lucru în ziua în care s-a raportat cel mai mare bilanț de noi cazuri de coronavirus din cele aproape opt luni de la îzbucnirea epidemiei în țara noastră. 

În conferința de presă de miercuri, șeful statului a mai precizat că „opinia aproape unanimă a specialiștilor este că un al doilea val al pandemiei în Europa este iminent”, iar mai multe țări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare.

„Nici la noi situația nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent și de a menține pandemia sub control", a mai spus Iohannis.

Miercuri, la nivel național, s-a înregistrat un record absolut: 2.158 de cazuri noi. În plus, secțiile de Terapie Intensivă sunt în continuare aglomerate, 550 de persoane fiind internate în stare gravă. În ultimele 24 de ore, încă 33 de oameni și-au pierdut viața.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL