Mesajul Papei de Paştele Catolic: Apel la pace în Ţara Sfântă, Siria, Ucraina şi Peninsula Coreea

Sunday, 01 April 2018, 11:17 Sursă: REALITATEA.NET

În discursul său din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican, în faţa a zeci de mii de persoane, Suveranul Pontif a lansat un apel la pace în întreaga lume, menţionând Ţara Sfântă, Ucraina, Siria şi Peninsula Coreea, informează agenţia Bloomberg.

Aparent făcând direct referire la confruntările de vineri de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, Papa Francisc a lansat un apel la "reconciliere pentru Ţara Sfântă, care în aceste zile se confruntă cu rănile unui conflict în curs de desfăşurare care nu cruţă oamenii lipsiţi de apărare".

Suveranul Pontif a îndemnat la încetarea "carnajului" din Siria, "a cărei populaţie este epuizată de un război care aparent nu are sfârşit".

Şeful Bisericii Catolice şi-a exprimat speranţa că "fructele dialogului" vor aduce pace şi armonie în Peninsula Coreea, în condiţiile detensionării relaţiilor între cele două Corei după Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Pentru Ucraina, Papa Francisc a îndemnat la consolidarea acţiunilor de reconciliere naţională. Liderul catolic a mai lansat un apel la pace şi armonie în Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo şi Venezuela.

Slujba poate fi urmărită aici:


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL