Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victorie inedită într-o primărie din Rusia. Femeia de serviciu i-a luat fața edilului

Thursday, 01 October 2020, 00:05 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Pentru că nimeni din sat nu s-a mai însris la alegeri și este necesar să existe cel puțin doi candidați, primarul Nikolai Loktev, candidat al partidului pro-Kremlin Rusia Unită, a convins-o pe femeie să se înregistreze ca ”rivală”.

”Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne pe post. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit și au ales-o pe Marina Udgoțkaya. El a fost uluit, iar ea, șocată”, a declarat râzând, pentru BBC, o membră a comisiei electorale locale, sub protecția anonimatului. Aceasta a povestit că l-a auzit personal pe primar când i-a cerut femeii de serviciu să candideze împotriva lui.

Mare a fost uimirea când, după închiderea urnelor, Marina Udgoțkaya a fost anunțată marea câștigătoare, fiind aleasă să conducă primăria cu aproape 62% din voturi.

”Nu credeam că oamenii mă vor vota, de fapt. N-am făcut nimic!”, a declarat ulterior pentru canalul de știri Telegram Podyom proaspătul edil, citat de mediafax.

Povalikhino, unde locuiesc 242 de oameni, este cel mai mare din cele 30 de sate care se află sub umbrela administrației pe care o va conduce acum Udgoțkaya.

”Am făcut tot ce este necesar în această slujbă, nu sunt probleme în sat. În mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a spus și actualul primar, în vârstă de 58 de ani, pentru BBC, încercând să-și înțeleagă înfrângerea.

Analiștii consideră că votul a reprezentat o formă de protest față de partidului Rusia Unită, care a obținut rezultate mai slabe în aproape toată țara la aceste alegeri. În regiunea Kostroma, unde se află Povalikhino, partidul a câștigat doar 32% din voturi pentru parlamentul regional.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL