Dan Motreanu, urmărit penal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, acuzat de spălare de bani

Thursday, 02 July 2015, 10:02 Sursă: REALITATEA.NET

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, s-a prezentat, joi dimineaţă, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori într-un dosar de corupție.

La ieşirea de la audieri, Motreanu a declarat că procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect.

"Procurorii mi-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Urmează o altă audiere", a declarat Motreanu.

Totodată, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că va purta mai multe discuţii cu membrii PNL pentru a vedea dacă se impune sau nu să-şi dea demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

"O să discut cu conducerea partidului. Vedem după următoarea audiere și voi lua o decizie", a spus acesta.

Prim-vicepreședintele PNL a fost chemat la DNA în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat remis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, deputatul PNL Dan Motreanu este acuzat de folosirea influenţei şi spălare de bani.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Dan Ştefan Motreanu, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (la data faptelor și în prezent) - PNL - în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de folosire a influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, şi spălare de bani.

"În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală - denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză), suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate", notează procurorii DNA.

Potrivit aceleiaşi surse, există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii "erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ