Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste proastă pentru Guvern. Cea mai pesimistă prognoză vine de la o mare bancă

Friday, 19 October 2018, 14:49 Sursă: REALITATEA.NET

Riscurile politice şi fiscale, împreună cu recolta modestă şi problemele economiei europene, vor încetini creşterea PIB din România la 3,7% în 2018, informează Ziarul Financiar.

Este cea mai pesimistă prognoză avansată pentru creșterea economică din acest an.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit, în jos, în urmă cu o săptămână, prognozele referitoare la avansul economiei româneşti până la 4% în 2018.

Bugetul de stat a fost construit pe o cifră de creștere economică de 5,5%, un nivel confirmat de Comisia Națională de Prognoză. Numai că instituția guvernamentală este singura atât de optimistă - unele bănci au prognozat o creştere economică de 3,8% în 2018.

De nivelul de creștere al produsului intern brut depind încasările bugetare din acest an.

Riscurile politice şi fiscale vor domina agenda publică anul acesta şi în 2019, iar creşterea economiei va încetini până la 3,7% în 2018 şi la 3,3% anul viitor pe fondul înăspririi condiţiilor financiare, a spaţiului limitat pentru stimuli fiscali şi a creşterii mai lente a veniturilor populaţiei, sunt concluziile unei analize realizate de Unicredit Bank.

Lovitură dură pentru Guvernul Dăncilă. FMI anunţă vremuri grele pentru economia României

Dacă în luna aprilie FMI estima că, în 2018, România va înregistra în acest an o creştere de 5,1%, în raportul publicat la începutul lui octombrie, FMI şi-a revizuit, în jos, prognozele referitoare la avansul economiei româneşti până la 4% în 2018, cu 1,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în primăvară.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL