Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste bună pentru pacienţi! Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii în urmă cu puţin timp

Thursday, 20 October 2016, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

Se asigură pentru un număr mare de pacienți accesul la cele mai noi alternative farmacoterapeutice pentru următoarele patologii:

- oncologie - 11 protocoale terapeutice pentru neoplasm renal, neoplasm colorectal, neoplasm pulmonar, neoplasm ovarian, leucemii, mielom multiplu;

- neurologie – 1 protocol terapeutic pentru scleroză multiplă;

- cardiologie – 3 protocoale terapeutice pentru angina pectorală, prevenirea tromboemboliei venoas eși hipercolesterolemiei;

- pneumologie – 2 protocoale terapeutice pentru BPOC și fibroză pulmonară.

După încheierea dezbaterii publice, o etapă obligatorie, protocoalele vor fi publicate în Monitorul Oficial. Termenul până la care toate aceste proceduri ar trebui să fie îndeplinite este jumătatea lunii noiembrie. Noile molecule sunt deja pe lista de medicamente compensate și gratuite astfel că pacienții vor avea acces imediat la tratament.

De asemenea, ANMDM a revizuit și 60 de protocoale terapeutice existente pentru urmatoarele patologii: diabet zaharat, hemofilie, hepatita cronică cu virus C, boala Gaucher, osteoroporză severă, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artrită idiopatică juvenilă, artrită psoriazică, boală Alzheimer, demență asociată cu bolile cardiovasculare, boala Parkinson.

Conform legii, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a analizat critic şi a avizat protocoalele terapeutice elaborate şi/sau modificate de comisiile de specialitate ale Ministerului. Instituțiile implicate în acest proces au făcut toate demersurile necesare pentru ca acest proces să se desfășoare cât mai rapid, în interesul pacienților. În felul acesta s-au evitat întârzierile din anii trecuţi. De exemplu, în 2015, elaborarea protocoalelor terapeutice pentru reumoatologie a durat 9 luni.

OFERTE FOARTE BUNE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL