Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Val de aer tropical în România. Noi recorduri de temperatură

Sunday, 03 November 2019, 11:41 Sursă: REALITATEA.NET

Toamnă neobișnuit de caldă în România, la mai puțin de o lună de intrarea în iarnă. Temperaturile ajung la 26 de grade în zilele viitoare.

Luni, valorile de temperatură vor continua să crească, astfel că vremea va fi deosebit de caldă pentru luna noiembrie în toată țara.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade la Miercurea Ciuc dar și la Drobeta și 26 de grade la Giurgiu.

Va ploua în Banat, Crișana și Maramureș, local în Transilvania și Oltenia și pe arii restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter de aversă și, în special în zona montană și în nord-vest, se vor cumula cantități de apă de 15...25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar local și temporar și în restul zonelor, cu precădere în vest și în sud-est. Dimineața izolat vor fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii noiembrie. 6-8 grade dimineata si 22-23 de grade la amiază, transmite Realitatea Plus.

Cerul va fi temporar noros, iar în orele serii va ploua slab.

Marţi vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade la Miercurea Ciuc și 23 de grade la Giurgiu si Calarasi. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară în vest-nord-vest, unde va incepe sa ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar local și temporar și în Banat, Crișana și pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, o vreme mult mai caldă decât în mod normal la această dată. 10-11 grade dimineata si o temperatura maximă de 22...23 de grade.

Ploile din vestul țării ar putea ajunge în zona de sud-est abia spre sfârșitul săptămânii viitoare. Temperaturile rămân, însă, ridicate.

Specialiștii de la Severe Weather Europe au anunțat de vineri că în Europa de Est și Balcani, temperaturile vor ajunge până la 25 de grade într-un interval de numai 3 zile, de sâmbătă, 2 noiembrie, până luni, 4 noiembrie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL