Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un om de afaceri s-a retras ca preot în mănăstirea ridicată de el

Tuesday, 22 September 2015, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Constantin Codreanu (65 de ani), fostul manager al companiei de transport Transbus Codreanu, a fost hirotonit preot şi va sluji la impunătoarea Mănăstire Codreanu, de la Oituz, realizată exclusiv din banii obţinuţi din afacerile sale.

Preotul Constantin Codreanu este doctor în teologie şi s-a pensionat de curând din compania pe care o conducea.

Peste o mie de oameni au participat duminică, 20 septembrie, la slujba de târnosire (sfinţire) a Mănăstirii Codreanu, realizată exclusiv din banii familiei Codreanu. Lăcaşul de cult de la Oituz a fost ridicat în patru ani şi este considerat unul dintre cele mai impunătoare, care au fost ridicate în ultima perioada în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

La sfinţirea Mănăstirii Codreanu a participat și arhiepiscopul IPS Ioachim Băcăuanul. Constantin Codreanu a evitat să ofere o estimare a costurilor cu biserica nou construită la Oituz, considerată de mai marii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, o adevărată bijuterie.

Am început construirea ei în urmă cu patru ani. Nu am făcut însă o socoteală a costurilor. Am făcut totul din dragoste faţă de Dumnezeu şi credinţa ortodoxă. De curând am ieşit la pensie de la firma Transbus Codreanu, am lăsat să se ocupe de ea alte persoane. Am rămas doar acţionar", a declarat, pentru Adevărul, preotul Constantin Codreanu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL