Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un nou război e pe cale să înceapă. Care este miza acestui conflict

Tuesday, 05 August 2014, 10:28 Sursă: REALITATEA.NET

Luptele purtate saptamana trecuta in regiunea Nagorno – Karabakh au fost cele mai sangeroase de cand cele doua parti au semnat un armistitiu de incetare a focului in anul 1994. Negocierile dintre Serzh Sargsyan, presedintele Armeniei si Ilham Aliyev, omologul din Azerbaijan vor avea loc la Soci, in perioada 8-9 august.

Incaierarile din Sudul Caucazului, acolo unde vecini sunt Turcia si Iran, au izbucnit pe fondul celui mai grav impas geopolitic de la finalul Razboiului Rece, dintre Rusia, pe deoparte si SUA si UE, pe de alta parte.

In acest conflict, azerii sunt sustinuti de SUA si de Turcia, in timp ce de partea Armeniei se afla Rusia. Un conflict azero-armean ar face ca NATO si Moscova sa isi arate din nou muschii iar relatiile dintre cele doua parti sa se altereze si mai mult.

Fortele militare azere s-au reechipat destul de bine de teama represaliilor rusesti insa, Armenia ii este superioara Azerbaijanului la acest capitol datorita sustinerii rusesti. 20.000 de trupe armene si azere sunt si in aceste zile bagate in transee ca in Primul Razboi Mondial, stand, in unele zone, fata in fata pe o distanta mai mica de 100 de metri. Citeste mai mult pe europolitics.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL