Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un mare artist ieșean a murit din cauza noului coronavirus

Thursday, 29 October 2020, 18:07 Sursă: realitatea.net, bzi.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

Conform medicilor, plămânii acestuia erau afectaţi în proporție de 95%. A murit din cauza insuficienței mai multor organe. 

Membru al cunoscutei formații de muzică - SoundCheck Band, Silviu Huțanu a luptat împotriva coronavirusului pentru viața sa în secția de Anestezie și Terapie Intensivă zile la rând, în stare gravă. 

După ce a fost depistat cu noul coronavirus, pe 10 octombrie, rudele și prietenii săi au făcut un apel disperat pentru a-l ajuta să urmeze tratamentul cu plasmă autoimună. 

Fratele lui, muzicianul Alex Huțanu, spunea în urmă cu trei săptămâni că „în zilele de 10 și 11 octombrie, a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul «Căi Ferate» din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune. Vă rugăm să fiți alături de fratele meu și să mergeți la CRTS pentru a dona plasmă hiperimună. Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic pentru Silviu”, potrivit biz.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL