Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un glonţ i-a distrus faţa. După 10 ani, a primit un chip nou! La scurt timp, a şocat! Acum vrea...

Friday, 24 February 2017, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

Cazul său, însă, a ajuns în atenţia unor doctori de la o renumită clinică medicală, oameni care au fost convinşi, încă de la începutul intervenţiei, că pot face minuni! Şi au făcut...

Glonţul i-a afectat bărbatului aproape toţi nervii de sub ochi.

"Am fost un prost. Am făcut cea mai proastă alegere şi acum trebuie să plătesc pentru ea pentru tot restul vieţii", a povestit Andrew.

În vara lui 2016, a primit o şansă unică: să fie supus unui transplant facial aproape integral, la o clinică de specialitate. Operaţia era extrem de complicată, atât pentru medici, cât şi pentru pacient. Riscurile erau enorme. După ce a fost aleasă echipa de medici, s-a trecut la fapte!

Vital pentru reuşita operaţiei era păstrarea nervilor faciali activi, atât la Andrew, cât şi la donator.

Operaţia a durat 56 de ore şi la ea au luat parte 9 medici şi 40 de asistenţi medicali. Medicii au folosit mulaje 3D, pentru a fixa pielea donatorului.

"Intervenţia chirurgicală mi-a depăşit cu mult aşteptările. Suntem extrem de fericiţi", a spus medicul care a coordonat operaţia.

Deşi toată viaţa trebuie să fie monitorizat şi ţinut sub tratament permanent, Andrew spune că este extrem de recunoscător pentru darul pe care l-a primit.

"Abia aştept să ies în lume, să văd oamenii.... Îmi lipseşte asta mai mult ca orice... Mi-am irosit 10 ani din viaţă, dar acum sunt pregătit să merg mai departe", a spus Andrew, la câteva săptămâni de la operaţia care i-a schimbat viaţa.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL