Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Turcan: Majorarea punctului de pensie, folosită de PSD ca „momeală electorală” pentru români

Monday, 17 February 2020, 21:53 Sursă: realitatea.net

 

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că bugetul pentru anul 2020 prevede bani pentru majorarea punctului de pensie.

„Aplicăm legea în vigare”, a declarat Turcan, luni, la TVR.

spune Turcan, care acuză PSD că a folosit drept ”momeală electorală” majorarea punctului de pensie.

„În momentul de faţă, în bugetul pe anul 2020 sunt bani prevăzuţi pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă. (...) Aplicăm legea în vigoare”, a afirmat Raluca Turcan, luni seară, într-o emisiune la TVR.

Aceasta a acuzat PSD că, sigur că guvernul social-democrat NU va cădea, a prevăzut majorări ale pensiilor înainte de alegeri, atât în anul 2018, cât şi anul acesta.

Turcan acuză PSD că a folosit ”ca momeală electorală” majorarea punctului de pensie.

Potrivit vicepremierului, majorarea punctului de pensie ar trebui făcută la început de an, raportat la inflaţie şi la venitul mediu brut.

Vicepremierul a spus că PNL face demersuri pentru reducerea „discrepanţelor jignitoare” dintre pensii, iar calcularea pensiilor trebuie să fie făcută pe baza contributivităţii.

„Pe noi ne interesează ajungerea la o echitate în sistemul de pensie astfel încât  să nu se mai ajungă la discrepanţe jignitoare, să existe o reducere a acestor diferenţe şi să ajungem la recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate”, a precizat Turcan.

Turcan nu a dezvăluit însă și sursa fondurilor pentru majorarea  punctului de pensie. Întrebată de unde vor fi luați banii, Turcan a spus: „Vom prezenta”, la TVR.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-18 00:42:04
Paine si circ in Romanica

Asta nu stie pe ce lume este, daca dispare internetul, una de un leu nu e capabila sa produca, gargara orice prost are....

2020-02-18 06:21:21
Nu aveti bani ,părăsiti țara ,până nu e prea târziu !

Asata e critică sau constatare ?Un partid social democrat nu legiferează pentru popor ,de ce să-l mintă bre ?Numai ca politicienii PSD nu au invățat să dea cu calpaodele după voi,ca Theodor Neculută ,și să spună„ Înpărtiti egal averea tării,nu a dati toată compradorilor ”.E normal ,doamna cu pantaloni la recepții publice,ca cea mai bigată din tara in resurse din Europa sa aibă cea mai săracă populție ?Unde se duc ,madam ,veniturile tării?Si il puneti pe trubadurul de Rares Bogdan sa urle in microfaoane ca voi de la 48 sinteți cu poporul ?

2020-02-18 07:58:11
Adrian

Se vede, doamna, ca va ingrijiti din greu pentru a nu se mai ajunge la discrepante jignitoare intre pensiile din Romania! Eu zic sa luati o pauza, ca sunteti chiar extenuati!

2020-02-18 10:37:29
Dumitru dumitru

Daca neavenitii astia ,spun ca aia e momeala ,inseamna ca momeala e mai mare ca prada ,asa ca momiti,ne si voi ,dar.cu ce ca se vede ca vreti sa ne luati si ce ne,au mai scapat ailalti printre degete,ex pentru sanatate ,aveti ganduri mari,daca v,ar merge ,v,ati scos,scapti de 30 la suta de pensionari amarati ,ca n,au bani de doctor si mor iar tinerii vor lua calea bejeniei de dragul vostru si al conducatorului iubit

Alte articole din: ACTUAL