Băsescu: Nici Kovesi, nici Coldea sau Maior nu au venit să-mi spună că au semnat un protocol secret

Tuesday, 16 April 2019, 08:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Traian Băsescu spune că niciunul dintre șefii SRI sau DNA - Maior, Coldea sau Kovesi, numiți chiar de el, nu au venit să-i spună că au semnat un protocol secret.

"Am impresia că acum SRI s-a izolat de instituții, pentru că nu mai vrea sa fie implicat în scandaluri. Este o mare eroare. Ar fi nepermis să știe lucruri importante și să nu le transfere DNA, parchetului. Ar fi foarte grav. S-a făcut atâta scandal în jurul cooperarării dintre SRI și instituții încât s-a ajuns aici. Protocoalele secrete au fost o operațiune absolut secretă. Eu am numit-o pe Kovesi, pe Maior și pe Coldea, ei, niciunul dintre ei n-a venit să-mi spună că a semnat un protocol secret", a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii "Legile Puterii" realizate de Denise Rifai.

Potrivit lui Traian Băsescu, nu se poate spune că SRI controla ANI prin George Maior, ci doar transmitea informații către Agenția de integritate, cum făcea și cu DNA.

"Ce nu avea voie să facă erau anchetele comune. Vreau să cred că dacă a existat așa ceva, vom avea și pedepse penale. Dar obligația de a transmite informații către toate structurile interesate o are SRI, asta e legea", a mai spus fostul șef de stat.

Băsescu: "Dragnea trebuia să demisioneze de la plecarea lui Ponta"

Declarația lui Traian Băsescu despre protocolul secret SRI-DNA poate fi văzută la minutul 43 din înregistrarea de mai jos:


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri