Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu, la Realitatea PLUS: „România este echipată cu tot sistemul legislativ pentru a face față și a lua măsuri în situație de pandemie sau de epidemie”

Tuesday, 14 July 2020, 18:23 Sursă: Realitatea PLUS

Traian Băsescu: „Tot Occidentul este brăzdat de manifestări. Și în Statele Unite la fel. Mesajul este clar: trebuie să facem ceva cu sistemul. Capitalismul are limitele sale și e nevoie să aducem modificări. 1% din populația Globului deține 99,5% din avuția mondială. Sistemul trebuie să sufere niște modificări. Iritabilitatea populației este peste tot. La Belgrad se iese în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor. Nemulțumirea existentă în toate statele democratice e un semnal al problemelor sistemului.

România este echipată cu tot sistemul legislativ pentru a face față și a lua măsuri în situație de pandemie sau de epidemie. Avem în vigoare Regulamentul Internațional de Sănătate, semnat de circa 190 de state. Avem o directivă de la Uniunea Europeană, care preia regulamentul internațional de sănătate al ONU. Documentul acesta a trecut și prin Parlamentul României. Parlamentul i-a dat aviz favorabil. Documentul acesta definește izolarea, carantina. Izolarea și carantina sunt definite și în Codul Penal. Toată legislația e în vigoare, iar legea carantinării nu are niciun sens.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL