Traian Băsescu, audiat la DNA, în legătură cu campania din 2009

Friday, 09 November 2018, 10:02, Sursă: REALITATEA.NET

Traian Băsescu s-a prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție. Fostul preşedinte a fost audiat mai bine de trei ore, în calitate de martor. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, fostul șef de stat a fost chemat să dea explicații în legătură cu un contract de consultanță încheiat pentru alegerile din 2009.

Adaugă părerea ta

UPDATE: Traian Băsescu a petrecut peste trei ore la DNA. Fostul preşedinte al României a precizat la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că a fost audiat în calitate de martor, "la o comisie rogatorie".

"Am fost martor, la o comisie rogatorie", a declarat Traian Băsescu, la ieşirea de la sediul central al DNA.

Întrebat dacă respectiva comisie rogatorie a fost din Israel, fostul preşedinte al României a refuzat să răspundă. Traian Băsescu nu a spus nici în ce dosar a fost chemat să dea declaraţii. Ulterior, acesta a venit cu precizări la un post TV.

"A fost o audiere în cadrul unei comisii rogatorii despre care nu pot spune mai mult, dar nu vizează cetăţeni români. O comisie rogatorie, deci e vorba de un stat străin. Este o anchetă a statului israelian care nu vizează cetăţeni români", a declarat Băsescu, la B1TV. El a mai spus că îşi menţine "statutul de om care nu face delaţiuni pe la procurori, indiferent unde sunt ei".

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul DNA, acesta declarând că a fost citat de procurori în calitate de martor, dar că nu știe cauza în care a fost chemat.

"Am fost chemat în calitate de martor, citația este în mașină, dar nu știu în ce dosar", a declarat Traian Băsescu.