Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu, către Ludovic Orban: Ai toate instrumentele legale pentru diminuarea pandemiei COVID-19, nu mai sta la mâna PSD! Dacă nu, „hasta la vista baby”!

Monday, 13 July 2020, 12:00 Sursă: realitatea.net

 

Într-un mesaj intitulat „Dragă Orban, călătorului îi şade bine cu drumul...”, Traian Băsescu îi transmite premierului Ludovic Orban că „România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislaţia română prin HG nr.758/2009 şi operaţionalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internaţional de Sănătate 2005 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). De asemenea, există Decizia COM (2011/866 - 2011/0421), care transpune Regulamentul Internaţional de Sănătate şi dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor şi pandemiilor şi care este parte a sistemului global coordonat de OMS. Ai deci şi un Tratat Interguvernamental şi o Decizie a Parlamentului European şi a Consiliului, privind ameninţările tranfrontariele grave pentru sănătate. Aşadar, ai toate instrumentele legale să acţionezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai”, în mesajul postat, duminică seară, pe Facebook. 

„Tu şi Guvernul, dispuneţi de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii şi pandemii şi în acelaşi timp aveţi obligaţii majore faţă de comunitatea internaţională. Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populaţia ţării. ACŢIONEAZĂ! Dacă nu, «hasta la vista baby»! Vezi titlul”, i-a mai transmis Băsescu lui Orban.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL