Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tragedie în largul Tunisiei: 21 de migranți, morți într-un naufragiu

Wednesday, 14 October 2020, 00:05 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Vasul transporta 28 sau 29 de persoane, din Tunisia și Africa Subsahariană. În ziua producerii accidentului au fost găsiți șapte supraviețuitori, majoritatea din Côte d'Ivoire. Ulterior, echipele de salvare au recuperat trupurile a 17 migranți și, potrivit autorităților, nu mai există nicio speranţă să fie găsiţi în viaţă ceilalți patru sau cinci pasageri dispăruți. Printre victime se află și şapte femei cu vârste între 20 şi 30 de ani şi trei copii, unul sugar, informează Agerpres.

Cele mai multe dintre victimele aflate pe vas munceau în Tunisia și se cunoșteau între ele, au precizat autoritățile locale. Cei aproape 30 de oameni au plecat pe mare după ce efectele pandemiei pe plan social au fragilizat situaţia migranţilor din Tunisia.

În ultimele luni, plecările din Tunisia spre Italia s-au înmulțit, în condițiile în care migranții sunt afectați de șomaj și crizele politice interne. Cu preţul vieţii, mii de oameni încearcă să traverseze Mediterana pe ambarcaţiuni ilegale și supraaglomerate, în speranţa unui trai mai bun în Europa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL