Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tensiuni în cursul unei vizite a şefului Ligii Nordului la o tabără de romi

Saturday, 08 November 2014, 22:58 Sursă: Mediafax

"Aruncări cu pietre împotriva maşinii, lovituri şi scuipături. Dacă aceasta este Bologna democratică şi primitoare, ar trebui să o eliberăm", a denunţat europarlamentarul pe conturile sale de Twitter şi de Facebook, unde a publicat fotografii cu maşina sa, a cărui geam din spate a fost spart.

Calificându-i pe agresori ca fiind "bastarzi", el a dat asigurări că nimeni din maşina sa nu a fost rănit.

Potrivit unor imagini apărute în presă, aproximativ zece tineri care scandau "Ruşine!" au încercat să blocheze maşina tânărului europarlamentar, care a lovit doi dintre ei, provocându-le vătămări corporale.

Salvini a anunţat că intenţiona să meargă la această tabără pentru a denunţa palma şi insultele primite acum câteva zile din partea unei consiliere municipale de la faţa locului.

Primarul oraşului Bologna, Virginio Merola (Partidul Democrat), a condamnat pe Facebook violenţele comise împotriva lui Matteo Salvini, dar şi-a exprimat, totodată, solidaritatea faţă de tinerii care au suferit vătămări corporale. În plus, el făcut apel la evitarea iniţiativelor susceptibile de a "provoca tensiuni şi confruntări".

"Provocarea vine din faptul că îi plătim pe toţi aceşti oameni", a declarat vineri pentru La Stampa Salvini, care a dat asigurări că locuitorii oraşului Bologna plătesc"130.000 de euro pentru electricitatea şi apa" consumate în tabără.

Salvini, care s-a angajat să abandoneze vechile revendicări regionale ale partidului său pentru a se lansa într-un asalt asupra dreptei italiene pe modelul Frontului Naţional (extrema-dreaptă), a respins orice idee de rasism.

"Suntem un bastion împotriva rasismului. Dacă nu ar fi existat Liga, oamenii nu ar fi avut o propunere politică şi şi-ar fi făcut ei înşişi justiţie", a dat asigurări el.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL