Taragotul lui Dumitru Fărcaş, vândut de hoţi cu 100 de lei

Tuesday, 03 June 2014, 20:08 Sursă: Mediafax

Acordeonul, furat sâmbătă odată cu taragotul, a fost recuperat de la un bărbat care a spus că a cumpărat de la instrumentul de la persoane căutate, în prezent, de oamenii legii.

La fel s-a întâmplat în cazul taragotului. Un alt bărbat, care pretindea iniţial că a găsit instrumentul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab, a fost audiat în două rânduri de Poliţie şi a recunoscut, în cele din urmă, că l-a cumpărat cu 100 de lei.

Poliţiştii bucureşteni au identificat trei persoane bănuite că au furat sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, taragotul lui Dumitru Fărcaş, au declarat anterior, tot pentru MEDIAFAX, surse din Poliţia Capitalei.
Potrivit surselor citate, anchetatorii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1 au descins, marţi, la două adrese situate pe strada Câmpia Libertăţii din Sectorul 3, însă acţiunea a fost un eşec, în condiţiile în care persoanele căutate nu au fost găsite acasă.

Interpretul Dumitru Fărcaş şi-a recuperat, marţi dimineaţă, taragotul care i-a fost furat la Bucureşti, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un poliţist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Poliţia Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că furtul s-a produs sâmbătă după-amiază, fiind reclamat la Poliţie în jurul orei 17.45.

"Taragotul şi un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valorează aproximativ 7.000 de euro", au spus sursele citate.

Dumitru Fărcaş şi alţi artişti sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar "Zamfir - 50 de ani pe scenă". Hoţii au acţionat după ce aceştia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o uşă a microbuzului deschisă.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL