Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tamara Buciuceanu, condusă pe ultimul drum!

Friday, 18 October 2019, 08:37 Sursă: REALITATEA.NET

Tamara Buciuceanu Botez a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Fusese internată la începutul lunii, la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. Iubitorii de film și teatru și-o pot aminti pe Tamara Buciuceanu din cele peste 1500 de roluri pe care le-a interpretat de-a lungul celor 65 de ani de carieră. 

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut pe 10 august 1929 în Tighina, o localitate din Republica Moldova. Actriţa şi-a finalizat studiile în 1952, la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. De atunci a încântat publicul român cu reprezentaţiile care au consacrat-o.

"Doamna comediei româneşti", cum a fost supranumită, a jucat pe scena Teatrului Naţional, dar a avut reprezentaţii memorabile şi la Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra sau Teatrul Giuleşti. Cele mai cunoscute spectacole sunt "Coana Chiriţa", "Cumetrele" sau "Romeo şi Julieta la început de noiembrie".

A avut roluri în peste 25 de filme, printre care "Domnişoara Nastasia" și "Cuibul de viespi".
Însă cel mai cunoscut rol al său, profesoara Isoscel, a fost punctul de referinţă al carierei sale cinematografice. Severa profesoară de matematică a încântat publicul în toată seria "Liceenii" şi în "Extemporal la dirigenţie".

Pentru întreaga sa carieră, actriţa a primit propria stea pe Bulevardul Celebrităţilor din Capitală. A fost premiată şi la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Acolo, „doamna comediei româneşti” a vorbit despre cele două vieţi pe care le-a trăit.
Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL