Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sute de oameni au participat la un miting pentru susţinerea ideii de familie tradiţională

Saturday, 22 October 2016, 15:01 Sursă: REALITATEA.NET

Sute de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Oradea pentru a cere modificarea Constituţiei. Mai exact articolul 48 din legea fundamentală, care să definească familia în sensul că aceasta „se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie“. Oamenii cer ca un referendum să fie organizat o dată cu alegerile parlamentare.

”România este pentru familie. Nu există viitor dincolo de definiţia aceasta a familiei că este fromată de câte un bîrbat și o femeie. Tinerii au venit chiar dacă plouă pentru că îi intersează foarte mult ca această definiție să fie consfinţită în legea cea mai importantă a ţării, în Constituţie” a declarat organizatorul Ioan Solea.

La manifestare a fost prezent şi Emil Bodnariu, care s-a luptat cu statul norvegian, peste jumătate de an, pentru a-şi recupera copiii. ”Am venit ca să folosim această ocazie să mulţumim celor care ne-au susţinut în clipele grele prin care am trecut cu familia şi în al doilea rând să fim alături de acestă cauză profamilie”, a afirmat el. 

Şi feţe bisericeşti au fost prezente la miting pentru a susţine ideea de familie tradiţională. ”Este o manifestare extraordinara a solidarităţii şi unităţii tuturor comunităţilor creştine, indiferent de confesiunea de care aparţin si stenia din care fac parte. Toți împreună suntem pentru a ne manifesta ataşamentul faţă de valorile tradiţionale ale familiei creştine. Nu suntem împotriva nimănui, dar suntem aici pentru a apăra valorile creştine, așa cum le-a lăsat Dumnezeu”, a mărturisit episcopul ortodox Sofronie Drincec.

În cazul în care românii vor decide prin referendum modificarea articolului 48 din Constituţie, ultima etapă o reprezintă implementarea schimbării de către Parlamentul României.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL