Suferi de aceste afecţiuni? Renunţă de tot la pastile şi consumă frecvent suc de lămâie

Wednesday, 12 April 2017, 16:02 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Aceste substanţe sunt utile în prevenirea hipertensiunii, diabetului, indigestiei, constipaţiei şi a altor probleme de sănătate. Sucul de lămâie poate fi, deasemena, benefic pielii, dinţilor şi părului.

Un simplu fapt evidenţiat de Asociaţia Urologilor Americani este că sucul de lămâie sau limonadă formează un citrat urinar care previne formarea unor cristale, eliminând pietrele larinichi.

Iată 8 probleme pe care apa cu lămâie le rezolva mai bine decât medicamentele:

1. Pierderea în greutate

Cercetări recente au dezvăluit diverse metode prin care sucul de lămâie te ajută să îţi atingi scopurile. Pectina care se găseşte în lămâie este o fibră care te va ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus.

2. Probleme ale pielii 

Antioxidanţii din sucul de lămâie ajută la eliminarea ridurilor, petelor cauzate de îmbătrânire, cicatricelor. Este util şi în detoxifierea sângelui, făcându–ţi pielea radiantă.

3. Detoxifiere

Când este amestecat cu apă, sucul de lămâie este bun pentru curele de detox, curăţare internă etc.

4. Mişcări ale bilei

Fibra de pectină din lămâie ajută mişcările obişnuite ale bilei şi păstrează colonul curat. Sucul de lămâie acţionează şi ca un antibacterial eficient.

5. PH dezechilibrat

Consumul unui pahar cu apă caldă şi lămâie, dimineaţă, te va ajută să îţi resetezi pH-ul, crescându-i alcalinitatea. Acest lucru este cauzat de aciditatea sa, însă face mediul alcalin.

6. Probleme digestive

Ajută digestia, întrucât sprijină producţia bilei.

7. Dezvoltarea bacteriilor

Opreşte înmulţirea şi creşterea bacteriilor.

8. Inflamaţii şi dureri

Ajută la calmarea durerilor şi inflamaţiilor de la nivelul articulaţiilor, mai ales de la nivelul genunchilor. Facilitează dizolvarea acidului uric, fiind un remediu excelent pentru persoanele mai în vârstă.

Sursă: sanatatea.ro


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE