Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Subiecte false la BAC 2020, vândute pe internet. Un tânăr din Buzău se află în vizorul polițiștilor

Monday, 06 July 2020, 12:03 Sursă: Realitatea.net

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, bărbatul este din Buzău, iar în luna iunie, în urma unui incident cibernetic, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la fraudă informatică.
 
Astfel, a fost documentată activitatea infracțională a unei persoane bănuite că, folosind o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web, ar fi creat o pagină web unde ar fi oferit spre vânzare, în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie, subiecte despre care pretindea că ar fi urmat să fie date la examenul de Bacalaureat 2020. Bărbatul ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informații referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie și a induce în eroare victimele.
 
În urma investigațiilor a fost identificat principalul suspect, un bărbat, de 22 de ani, din Buzău. De asemenea, a fost identificată și o victimă, de 19 ani, din județul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfășurare, precizează Poliția. Anchetatorii au făcut percheziții la locuința bărbatului și au ridicat maia multe echipamente IT. El este cercetat sub control judiciar, scrie HotNews.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL