Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA publică imagini "care demonstrează că Rusia efectuează tiruri asupra Ucrainei"

Sunday, 27 July 2014, 20:10 Sursă: Mediafax

Cele patru imagini relevă porţiuni din frontiera ruso-ucraineană.

Două arată ceea ce Guvernul american afirmă că sunt baterii ruseşti staţionate pe teritoriul rusesc - un grup de lansatoare de rachete şi altul de obuziere.

În imaginile prin satelit apar de asemenea cratere provocate de impactul la sol, în apropiere de poziţii militare aflate de partea ucraineană a frontierei.

O a treia imagine dezvăluie ceea ce Washingtonul afirmă că este armament greu furnizat de către Moscova şi utilizat de către separatişti proruşi din interiorul Ucrainei.

"Zona mare de impact de lângă unităţile militare ucrainene indică tiruri cu lansatoare de rachete multiple. Craterul din partea de jos (a imaginii) arată impactul asupra unui sat", se poate citi în legendă.

Statele Unite au anunţat joi că deţin dovezi că Rusia a bombardat intensiv trupele ucrainene, de pe teritoriul rusesc.

De asemenea, Moscova a avut intenţia să trimită "lansatoare de rachete mai grele şi mai puternice" rebelilor proruşi, a declarat Marie Harf, o adjunctă a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, citând surse din cadrul serviciilor americane de informaţii.

În opinia sa, informaţii americane arată că, după doborârea avionului de linie malaysian pe 17 iulie, armament "continuă să traverseze frontiera" cu Ucraina.

Moscova neagă că intervine în mod direct în conflictul ucrainean şi acuză Washingtonul că poartă o vastă campanie împotriva Rusiei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL