Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiu Covid-19: Mortalitatea din Italia, dublă în perioada de vârf a epidemiei față de media ultimilor cinci ani

Monday, 20 July 2020, 19:52 Sursă: Realitatea.net, hotnews

Pentru a calcula bilanțul real al epidemiei, demografi și alți cercetători nu s-au rezumat doar la cazurile confirmate printr-un test, ci au folosit statisticile oficiale, plecând de la certificatele de deces și comparând totalul cu anii precedenți, o metodă folosită în mod obișnuit pentru gripă.

În 4 aprilie, Italia anunța oficial că a înregistrat puțin peste 15.000 de morți Covid-19. Între 1 martie și 4 aprilie, 41.329 de persoane au murit în Italia, potrivit statisticilor oficiale. Media precedenților cinci ani a fost de circa 20.000, ceea ce conduce la o creștere a mortalității de 104,5%. Cifrele echivalează cu 5.000 de morți în plus.

Decesele oficiale legate de Covid-19 erau la acea vreme înregistrate doar în spitale și, într-o minoritate, în unele azile pentru bătrâni, ceea ce explică subestimarea morților de Covid-19. În regiunea cea mai afectată, Lombardia, supramortalitatea a fost de 173% în raport cu anii precedenți și de 213% pentru bărbații din această regiune.

Italia nu este singura țară care a eșuat să contabilizeze complet numărul morților legate de noul coronavirus. Alte analize au arătat că și Peru, Statele Unite sau orașul Mexico au subestimat mult numărul deceselor cauzate de Covid-19. La New York, numărul morților s-a triplat în primăvară, dar 22% dintre decesele suplimentare nu au fost incluse în cazurile oficiale din cauza lipsei testelor, notează hotnews.roCiteste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL