Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stocuri de Remdesivir pentru 6 luni în România. Anunțul lui Nelu Tătaru

Friday, 30 October 2020, 23:27 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Ministrul a transmis că, în noiembrie, vor ajunge în țară aproximativ 30.000 de doze de Remdesivir.

”În perioada iulie-octombrie, noi am avut gratuit de la Uniunea Europeană 12.000 de doze. Aceste doze s-au distribuit în funcţie de numărul de pacienţi aflaţi în Terapie Intensivă, câte şase doze pentru fiecare din spitalele fază 1, fază 2 sau spitale suport. Începând cu luna octombrie, statul român a început să achiziţioneze contra cost aceste doze. Pe luna octombrie suntem ... Cred că luni vom avea şi ultima tranşă din cele 12.000 de doze, ca totalul care a fost în ultimele luni din donaţii, urmând ca, în noiembrie, să avem între 14.000 şi 18.000 de doze achiziţionate, urmând, odată cu rectificarea bugetară, să putem merge pe o rezervă de şase luni. Rămâne efectiv ca şi comisiile de boli infecţioase şi Terapie Intensivă să readapteze acest tratament atât pentru Terapie intensivă, cât şi pentru stadiile medii, severe, în stadiile incipiente şi fiecare medic curant să adapteze acest protocol la pacientul pe care îl îngrijeşte", a precizat Tătaru.

În ceea ce privește vaccinul anti-Covid, ministrul a reiterat că ar putea fi disponibil cel mai târziu la sfârșitul lunii ianuarie.

”Noi avem o strategie în lucru în acest moment. Depinde foarte mult de tipul de vaccin care va veni. Sunt trei firme cu care comunitatea europeană este în discuţii în acest moment şi în achiziţii, rămânând speranţa ca la sfârşitul anului, începutul anului viitor, sfârşitul lunii ianuarie, să putem avea acest vaccin. Rămâne ca după tipul de vaccine - sunt vaccinuri care sunt ţinute la minus 70 de grade sau sunt vaccinuri care sunt ţinute între două şi opt grade -  să pregătim două alternative pentru a putea exploata momentul în care aceste vaccinuri vin, atât ca structură, ca reţea, cât şi ca moment al efectuării vaccinului", a precizat Tătaru, citat de Agerpres.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL