Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stelian Ion: ”Nu e oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților. Voi propune abrogarea legii privind pensionarea anticipată”

Thursday, 07 January 2021, 13:10 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022.

Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun", a transmis Stelian Ion, joi, într-un comunicat de presă.

"Există multe cereri de pensionare care pe mine mă îngrijorează. Pe viitor este foarte clar faptul că vom face o discuţie şi vom propune creşterea vârstei de pensionare astfel încât un magistrat să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani.

Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistraţii sunt în toată puterea, au experienţă deplină şi pot da cel mai mult justiţiei”, declarat Stelian Ion.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL