SOŢII NEMEŞ au lăsat o URIAŞĂ COMOARĂ ÎNGROPATĂ în case din Washington - spune presa americană

Thursday, 08 May 2014, 11:52 Sursă: REALITATEA.NET

Diana Nemeş, unul dintre complicii lui Codruţ Marta, a fost extrădată din Statele Unite. Ea îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. Soţii Diana şi Radu Nemeş sunt acuzaţi de o evaziune fiscală în valoare de 15 milioane euro. În dosar mai sunt cercetaţi şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi directorul său de cabinet, Codruţ Marta, dat dispărut din 2012.

Adaugă părerea ta

Autorităţile americane suspectează că Radu şi Diana Nemeş au lăsat în urma lor, în proprietăţile cumpărat în SUA, aproximativ 2,7 milioane de dolari, îngropaţi în pământ. Atunci când au fost descoperiţi de FBI, luna trecută, s-a descoperit că familia Nemeş folosise banii obţinuţi din infracţiunile comise în România pentru a cumpăra patru proprietăţi în statul american Washington,  inclusiv o casă în care construiseră un buncăr subteran, scrie NBC.

Vecinii celor doi susţin că i-au ajutat să sape şi să îngroape numeroase monede de aur pe proprietate, iar FBI-ul susţine că există încă monede de aur şi argint, în valoare de câteva milioane de dolari, care nu au fost deocamdată găsite.

Proprietatea celor doi soţi Nemeş avea aproximativ 23 de hectare şi cei doi, împreună cu cei doi copii ai lor -Diana Nemeş este însărcinată cu cel de-al treilea copil- construiau o casă de 3 milioane de dolari, cu un buncăr subteran complet utilat şi care i-ar fi putut ajuta să supravieţuiască "câteva luni bune, dacă nu chiar şi ani", scrie Seattle Post-Intelligencer.

Agenţii FBI au folosit un echipamente care detectează tot ce se află în interiorul solului, pentru a descoperi comoara îngropată, dar, deocamdată, fără rezultate.