Soluţia autorităţilor pentru poleiul de pe trotuare: Câte un pumn de sare pentru fiecare trecător

Friday, 10 February 2017, 15:11 Sursă: REALITATEA.NET

Din păcate, reacţia autorităţilor la ultimele capricii ale vremii (polei, lapoviţă, ploaie îngheţată) care au lovit, timp de trei zile, oraşul Galaţi, n-a fost nici de data asta pe măsura aşteptărilor, semn că există lucruri care nu funcţionează prea bine la cele două entităţi din subordine responsabile cu treburile edilitare: Gospodărire Urbană şi Serviciul Ecosal.

Ambele au sute de angajaţi, însă pe perioada poleiului nu s-a reuşit decât asigurarea unui trafic decent pe 4-5 străzi (cele mai importante ale Galaţiului).

În rest, în ciuda mesajelor înflăcărate şi optimiste ale primarului Ionuţ Pucheanu, străzile au rămas patinoare cu zilele, iar pe trotuare nu s-a făcut aproape nimic.

Gălăţenii au asistat doar la declaraţii liniştitoare pe Facebook şi la mici demonstraţii cu utilaje interesante, dar extrem de puţine, aşa că nu-i de mirare că pe perioada 8-10 februarie 2017 numărul de pacienţi ajunşi la ortopedie s-a triplat faţă de media obişnuită, iar numărul de accidente de circulaţie (din fericire, fără victime) a explodat. Evident, mesajele de pe Facebook nu au dezgheţat protuarele şi trecerile de pietoni, chiar dacă sună foarte bine.
„Adresez către dumneavoastră rugămintea să evitaţi să folosiţi maşinile personale în această noapte pentru a facilita intervenţia utilajelor atât pe străzile principale cât şi pe cele secundare. Fenomenul de ploaie îngheţată continuă să îşi facă simţită prezenţa în zona noastră aşa că intervenţiile vor continua pe tot parcursul nopţii. 14 sărăriţe sunt în continuare pe străzile Galaţilui pentru a împrăştia material antiderapant şi de asemenea la nevoie, sunt pregătite 12 tractoare cu perie şi lamă”, a scris primarul Galaţiului pe site-ul se socializare.

„Dacă această ploaie îngheţată se va transforma în ninsoare şi stratul de zăpadă va creşte suntem pregătiţi să acţionăm cu 10 buldoexcavatoare, iar firmele aflate sub contract pot interveni pe zone conform planului. La trecerile de pietoni sunt săculeţi cu sare pregătiţi pentru intervenţiile de mâine dimineaţă, însă dacă există pietoni care circulă pe timp de noapte şi au nevoie pot folosi acest material pentru facilitarea accesului”, a mai arătat edilul.

Ce-i drept săculeţii au şi apărut, însă nimeni nu s-a gândit, totuşi, că pentru a ajunge la ei trebuie să mergi pe trotuarele-patinoar pe care nimeni, dar absolut nimeni, nu a aruncat nici măcar un buzunar de nisip sau de sare. În acelaşi timp, am asistat pe internet la un adevărat val de proteste legate de activitatea Primăriei în ceea ce priveşte înlăturarea efectelor poleiului.

Pe bună dreptate, oamenii întreabă de ce trebuie să mai plătească impozite şi taxe locale dacă străzile sunt proaste, spaţiile verzi sunt neîngrijite, locuri de parcare nu sunt (iar puţinele existente în faţa blocurilor vor fi în curând cu taxă), iar, mai nou, deszăpezirea şi curăţarea gheţii a devenit o operaţiune cu... autoservire, la care Primăria doar asigură săculeţii cu sare, conform Adevărul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL