Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, a fost arestat

Thursday, 04 June 2015, 18:34 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii DNA l-au avut în vizor mult timp pe consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Astfel, Solomon Wigler a fost înregistrat audio-video în timp ce cerea sau primea mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei, el spunându-i la un moment dat unui om de afaceri: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?", scrie Mediafax.

Consilierul lui Oprescu își negocia mita într-un parc din București.Ce a scris pe un post-it

Potrivit referatului procurorilor DNA, consilierul a cerut mită garantând faptul că va interveni pe lângă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a fi eliberate mai multe autorizaţii de construcţie. Totuşi, procurorii nu au putut să găsească probe incriminatorii la adresa primarului general.

În cadrul documentului citat se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri, acestea totalizând 230.000 de euro.

Rareș Bogdan, după reținerea lui Solomon Wigler: În câteva săptămâni îl ia direct din pat pe Oprescu

Într-una dintre aceste situaţii, pentru a obţine autorizaţia de construire a unui sens giratoriu pentru un supermarket situat la intersecţia a două bulevarde, Solomon Wigler a cerut să primească mita sub forma contravalorii unui contract de execuţie a lucrării pentru realizarea soluţiei de trafic.

Într-un alt caz, consilierul suspendat al lui Sorin Oprescu a cerut aceluiaşi om de afaceri 15.000 euro pentru a interveni pe lângă ceilalţi consilieri, în aşa fel încât să fie votată o hotărâre legată de donarea unui teren. Wigler a cerut ca banii să îi fie viraţi în tranşe de 4.000 sau 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al soţiei omului de afaceri în contul soţiei consilierului.

În cadrul referatului cu propunere de arestare preventivă sunt descrise şi mai multe situaţii în care Solomon Wigler a luat mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei. Solomon Wigler a fost reţinut de procurorii DNA după ce ar fi primit mită 204.000 de euro. Consilierul suspendat al Primăriei Generale are două case, un apartament, ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă în valoare totală de 1,9 milioane de euro, precum şi trei autoturisme BMW şi Audi.

Consilierul lui Oprescu a primit mita în biroul său din primărie, la etajul 14Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL