Lovitură DURĂ pentru şoferi: e obligatoriu ITP-ul maşinii în limba engleză

Friday, 10 January 2014, 11:42, Sursă: REALITATEA.NET

Şoferii români care circulă pe teritoriul Uniunii Europene sunt nevoiţi să aibă de acum şi un document în limba engleză care să ateste starea tehnică a maşinii.

Adaugă părerea ta

Certificatul le este înmânat şoferilor în momentul în care se prezintă la inspecţia tehnică periodică. Noul act a început să fie distribuit abia anul acesta, iar poliţiştii nu îi amendează încă pe cei care nu îl au, potrivit Oradetimis.ro.

Actul este de fapt un atestat în limba engleză potrivit căruia vehiculul poate circula în siguranţă pe drumurile publice. Documentul este eliberat de service-urile autorizate pentru inspecţiile tehnice periodice şi conţine inclusiv numărul de kilometri pe care îi are maşina în acel moment, scrie Digi24.ro.

„Conține date de identificare ale autoturismului precum şi codul de tranzacţie şi seria foliei aplicate pe certificatul de înmatriculare. Să spunem că este o confirmare a ceea ce se scrie pe certificatul de înmatriculare", a explicat Adrian Domniţa, inspector tehnic atestat.

Sancţiuni pentru cei care nu deţin atestatul se vor aplica abia peste doi ani, când se presupune că toţi şoferii ar fi trebuit să-şi reînnoiască inspecţia tehnică a maşinii şi să primească şi documentul cu valoare internaţională.

Alte articole din: ECONOMIE