Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situație GRAVĂ la Galați! RECORD de decese în căminele de bătrâni din cauza coronavirusului

Monday, 04 May 2020, 12:09 Sursă: realitatea.net

 

Dintre cei zece de la cele două cămine, numai trei au murit în ultimele 24 de ore în spital, potrivit Agerpres. Vineri, pe 1 mai, numărul deceselor celor din căminele din Galați ajunsese la 38.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie” numărul deceselor a ajuns la 37, după ce două femei de 89 şi 94 ani au murit în spital. În acest centru, numărul tuturor celor infectaţi cu noul coronavirus, inclusiv cele 37 de persoane decedate şi membrii personalului îmbolnăviţi, a ajuns la 124. Iniţial, în cămin erau internaţi 130 de bătrâni, asistaţi de un personal medical şi social format din 18 angajaţi.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” din Galaţi, administrat de Primărie, numărul deceselor cauzate de coronavirus în rândul vârstnicilor a ajuns la 11, după ce un bărbat de 69 ani a murit la spital. În acest cămin sunt internaţi 139 de bătrâni, din care 61 sunt infectaţi cu noul coronavirus, asistaţi de personal medical şi social format din 62 de angajaţi, din care zece pozitivi la COVID-19.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL