Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situație DRAMATICĂ la Spitalul județean Sibiu: Mai are doar o treime din OXIGENUL necesar pentru pacienții COVID-19

Monday, 16 November 2020, 11:37 Sursă: realitatea.net, turnulsfatului.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

Lipsa de oxigen este reclamată de mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență, potrivit turnulsfatului.ro, care susțin că spitalul e la un pas de colaps, pentru că „pacienții nu sunt oxigenați”.

„De vreo două săptămâni «bipăie» ventilatoarele non-stop, din cauză că nu au oxigen furnizat la presiunea necesară. Ventilatoarele au nevoie de o presiune de trei bari, presiune pe care noi nu o avem în instalații, deci pacienții noștri nu sunt oxigenați. Degeaba eu setez aparatul să furnizeze 100%, când aparatul îmi zice «am doar 28%»”, declară un asistent medical.

Sunt probleme sunt și la livrarea oxigenului prin surse fixe la paturile bolnavilor COVID-19: „15 litri pe minut poate furniza instalația «din perete». Acum, nici acea instalație nu cred că poate oferi mai mult de cinci litri de oxigen pe minut”, declară un alt medic, potrivit aceleiași publicații.

Probleme sunt și cu locurile puține pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Sibienii așteaptă deja în containerele din curtea Spitalului chiar și mai mult de 24 de ore pentru eliberarea unui loc, din cauza numărului insuficient al paturilor disponibile pentru pacienții COVID-19. Secțiile Medicală I și Medicală II ale Spitalului Județean Sibiu au fost transformate în spații pentru pacienții COVID-19 vineri dimineața, mai relatează turnulsfatului.ro.

În plus, la spital, cei doi medici infecționiști ai Județeanului lucrează „la foc continuu”: „sunt depășiți, sunt copleșiți, e inuman cum ajung să lucreze 12 ore pe zi cu sute de pacienți”, declară colegii lor, potrivit publicației locale.

Rata de incidență a coronavirusului în Sibiu a ajuns la 12,58, potrivit datelor raportate până duminică, 15 noiembrie. Până în prezent, rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 8,32/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Din păcate, județul Sibiu ocupă primul loc în ultima săptămână la transmiterea noulu icoronavirus. 

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până duminică, 15 noiembrie, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 10.360 de persoane (dintre care 9937 adulți și 423 copii), potrivit datelor transmise de autorități. Numărul total de persoane pozitivate într-o singură zi a fost duminică de 399. Tot până duminică, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 443 de persoane, dintre care pe ATI  24 adulți și 2 minori. 

Până în acest moment au fost vindecate 4.379 de persoane, iar 290 persoane au murit, ultimele șase, confirmate pozitiv cu virusul, de sâmbătă până duminică.

85 de sibieni au decedat din cauza COVID-19 în ultimele două săptămâni, conform comunicatelor oficiale. Adică o treime din totalul deceselor raportate cu această cauză la nivel județean.

Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Tălmaciu, precum și satul Șelimbăr au intrat, de luni, de la ora 5.00, în carantină pentru 14 zile, după decizia de vineri a autorităților, în contextul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL